Ryhmien tasot

Olemme ottaneet käyttöön harrasteryhmien tasojaottelun ja kullekin tasolle on vähimmäisosaamisvaatimukset. (Tytöt 5-7v, pojat ja aikuisten ryhmät poikkeuksena, ks. tiedot alla.) Vaatimusliikejärjestelmällä pyrimme vähentämään ryhmien sisäisiä tasoeroja. Tämä parantaa harjoitusten sujuvuutta ja edistää voimistelijoiden mahdollisuutta edetä lajissa omalla tasollaan.

Pyydämme siis teitä lukemaan huolella valintaohjeet sekä listan liikkeet läpi ja valitsemaan tason yhdessä voimistelijan kanssa, osaamisen perusteella.


  • Tytöille 5-7v on kaudella 2018-2019 vain 2 tasoa, 1: aloittelijat ja 2: jatkajat, ilman tarkempia vaatimuksia. (Jos lapsi täyttää vuoden sisällä 8, voi hän osallistua myös 8-10 ikäryhmään.)
  • Pojille voimme ohjaajaresurssien takia valitettavasti tarjota vain yhden ryhmän tällä kaudella. Ryhmä on tarkoitettu jo aikaisemmin harrastaneille. Mikäli toivot pojalle enemmän harjoituksia ja vaativampaa treeniä, tai hänellä ei ole aikaisempaa kokemusta telinevoimistelusta, pyydämme ottamaan yhteyttä muihin seuroihin.
  • Aikuisten ryhmät ovat sekaryhmiä, joissa ei ole tasovaatimuksia eikä ikärajoituksia. Harjoituksia sovelletaan kunkin osaamisen mukaan.

Kilparyhmät

  • Kaikki seuramme kilparyhmät ovat tytöille.
  • Kilparyhmämme aloittavat tavoitteellisen harjoittelun jo 5-6 -vuotiaista alkaen ja tällä hetkellä emme voi tarjota harrastekilpailutoimintaa valmentajaresurssien vuoksi.
  • Toisessa seurassa aikaisemmin kilpailleet, seuraamme siirtymisestä kiinnostuneet, ottakaa yhteys Janitaan tai Siruun (ks. yhteystiedot).
  • Uuteen kilpailu-uraan valmistavaan, syksyllä 2018 perustettuun esikilparyhmään mahtuu vielä mukaan! Ryhmä on tarkoitettu vuosina 2012 ja 2013 syntyneille tytöille. Ryhmään pääseminen edellyttää hyväksytyt pääsytestiliikkeet. Testeissä seurataan lapsen innokkuutta, liikunnallisuutta, voima- ja liikkuvuusominaisuuksia sekä keskittymistä. Erillinen voimistelutausta ei ole välttämätön. Lisätiedot Emilia tai Kira (ks. yhteystiedot).