Kausitiedote kevät 2022

PÄIVITYS 11.1.2022. Vantaan kaupungin 10.1.2022 tekemän päätöksen mukaisesti vuonna 2003 syntyneet ja sitä nuoremmat pääsevät voimistelemaan 11.1.2022 alkaen (aiempi ikäraja oli 2004 syntyneet). Muilta osin tiedote pysyy samana.

Tietoja ja toimintaohjeita KuusU:n harrasteryhmille kevätkaudella 2022 (10.1.2022-14.5.2022)

Tästä tiedotteesta löytyy tärkeää tietoa ja päivämääriä harrasteryhmille liittyen harjoituksiin sekä kevätkauden 2022 käytännöt mahdollisesti peruuntuneiden harjoituksien korvaamiseen. (Kilparyhmiä tiedotetaan erikseen nettisivuillamme kohdassa Kilpatoiminta.) Lisäksi kerrotaan menettelytavat, joilla estetään koronaviruksen leviämistä harjoituksissa. 

1. Kuusikon Urheilijoiden kevätkausi alkaa 10.1.2022 

Vantaan kaupungin, Olympiakomitean ja Voimisteluliiton ohjeistuksia noudattamalla mahdollistetaan turvallinen harjoittelu. Vantaan kaupungin 27.12.2021 antaman ohjeistuksen (linkki) mukaisesti vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien voimisteluharjoitukset aloitetaan kevätkaudella suunnitellusti maanantaina 10.1.2022. 

Kevätkaudelle ilmoittaudutaan täältä.

Aikuisten ryhmän, Vilperttien ja vanhempi-lapsi -ryhmien kausi avataan heti kun viranomaismääräykset mahdollistavat sen. Tiedotamme tästä erikseen.

Koronaepidemia on sellaisessa vaiheessa uusia ohjeistuksia saattaa tulla nopeastikin.

 • Etelä-Suomen aluehallintovirasto antoi 7.1.2022 päätöksen (linkki) jonka mukaan 11-24.1.2022 välisenä aikana vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan jatkaa olettaen että toiminnassa huomioidaan osallistujien terveysturvallisuus.
 • Toisaalta hallituksen koronaministerityöryhmä esitti 7.1.2022 (linkki) että myös lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa keskeytetään. Onkin näköpiirissä että Etelä-Suomen aluehallintovirasto, joka on asiassa päätösvaltainen, tulee jollain lailla reagoimaan hallituksen esitykseen lähipäivinä.

Mikäli Etelä-Suomen aluehallintovirasto tai Vantaan Kaupunki tekee asiassa uuden päätöksen, tiedotamme siitä erikseen. Kuusikon Urheilijoiden kevätkausi kuitenkin aloitetaan suunnitellusti 10.1.2022 voimassaolevien määräysten eli Vantaan Kaupungin 27.12.2021 ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston 7.1.2022 päätöksen mukaisesti ja tiedotamme mahdollisista muutoksista erikseen.

2. Koronapassia edellytetään 16 vuotta täyttäneiltä, turhaa liikkumista harjoitustiloissa vältetään

Huom. Kaupunki edellyttää Koronapassia 16 vuotta täyttäneiltä ja sitä vanhemmilta KuusU:n tiloissa toimintaan osallistuvilta.

Ohjaajat ja valmentajat tarkistavat koronapassit ennen kauden alkua kaikilta toimintaan osallistuvilta 16 vuotta täyttäneiltä voimistelijoiltaan sekä uusilta seuraan liittyviltä 16 vuotta täyttäneiltä voimistelijoilta ennen ryhmiin liittymistä. 16 vuotta täyttäneiden voimistelijoiden tulisi harjoituksiin saapuessaan pitää kopio tai kuva koronapassistaan esimerkiksi puhelimessaan, siltä varalta että koronapassia tarkistetaan kauden aikana.

Muiden kuin voimistelijoiden, ohjaajien ja valmentajien läsnäoloa harjoitustiloissa vältetään. Mikäli tiloihin tulisi muita kuin voimistelijoita tai valmentajia/ohjaajia, heiltä edellytetään koronapassia ja se tarkistetaan ennen harjoitustiloihin pääsyä.

3. Koronaviruksen leviämisen estäminen harjoituksissa

Vantaan kaupungin, Olympiakomitean ja Voimisteluliiton ohjeistuksen mukaisesti huomioimme toiminnassamme seuraavaa:

 • Pukuhuoneiden ja oleskelutilojen käyttö on rajattu vain välttämättömimpään
 • Voimistelutiloihin saapuessa kädet on pestävä tai desinfioitava käsidesillä.
 • Hallilla oleskelu ja syöminen on kielletty.
 • Vanhemmat, saattajat ja yleisö eivät voi olla läsnä harjoituksissa. 
 • Ohjaajat käyttävät kasvomaskia, ja kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti myös yli 12-vuotiaille urheilijoille, mikäli terveydelliset syyt eivät estä maskin käyttöä. HUOM. Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuoritusten aikana​.
 • Toiminnassa vältetään kontakteja eri voimisteluryhmien välillä ja tarpeetonta fyysistä kontaktia.
 • Voimisteluryhmät kokoontuvat samassa kokoonpanossa, millä pyritään välttämään eri ryhmien väliset kontaktit.
 • Mahdolliset suorituspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan ja muutoinkin oleskelu järjestetään mahdollisimman väljästi.
 • Toimintaan ei osallistuta flunssaoireisena.
 • Toiminnassa noudatetaan yleisiä ohjeita käsi- ja yskimishygieniasta.

Ohjeistuksia huolellisesti noudattamalla ja yhteistyöllä voimme osaltamme vaikuttaa harrastustoiminnan jatkumiseen.  

4. Harjoituksiin saapuminen

Ohjaaja hakee ryhmänsä Hakunilan kalliosuojan ovelta (Harmotie 1) viisi minuuttia ennen harjoituksen alkua ja tuo ryhmän ovelle harjoituksen päätyttyä. Voimistelijoille ei jaeta ovikoodeja. Tulethan harjoituksiin ajoissa. Huoltajat eivät saa tulla kalliosuojaan sisälle. 

 • Yli 12 vuotiailla voimistelijoilla tulee olla kasvomaski päällä jo kalliosuojan ulko-ovella. Kasvomaski otetaan pois vain aktiivisen harjoituksen ajaksi, mutta esimerkiksi siirtymät eri voimistelutilojen välillä tehdään kasvomaski päällä. Samoin WC käyntien aikana käytetään kasvomaskia. 
 • Voimisteluvarustus puetaan päälle kotona ennen harjoituksia. 
 • Pukuhuoneita ei käytetä. Oma ohjaaja osoittaa ryhmälleen alueen Kuusikon Urheilijoiden harjoitustiloista, johon tavarat voi jättää harjoituksen ajaksi. Ulkovaatteet jätetään naulakoihin. 

5. Harjoituksia ja ryhmiä koskevat kyselyt
Harjoituksia ja ryhmiä koskevissa kysymyksissä voit olla meihin yhteydessä puhelimitse: puh. 040 215 7008  maanantaisin klo 17–19  ja keskiviikkoisin klo 12-14 välillä

tai sähköpostitse info(at)kuusikonurheilijat.fi

Muina aikoina kiireellisissä asioissa ota yhteyttä tekstiviestitse.

Laskutusasioissa ota yhteys sähköpostitse osoitteeseen: laskutus(at)kuusikonurheilijat.fi (pyrimme vastaamaan kolmen arkipäivän kuluessa)

6. Kevätkauden tärkeät päivämäärät

 • Kevätkauteen kuuluu kuudentoista harjoitusviikon harjoitukset. 
 • Kevätkausi alkaa 10.1.2022 ja loppuu 14.5.2022. 
 • Viikolla 8 (21.-27.2.) ei harjoituksia (hiihtoloma)
 • Pääsiäisenä (15-18.4.) ei harjoituksia
 • Vappuaattona 30.4. ei harjoituksia
 • Kevätjuhla 18.5. klo 18:30 KuusU:n tiloissa (mikäli mahdollista järjestää)
 • Mikäli harjoituksia on peruuntunut, korvaavia harjoituksia järjestetään ajalla 16.5.-18.6.2022.

7. Harrasteryhmien käytännöt keväällä 2022 jos harjoituksia joudutaan perumaan koronatilanteen vuoksi

Pyrimme ensisijaisesti järjestämään korvaavia harjoituksia peruuntuneiden tilalle kauden aikana, mikäli esim. aluehallintoviraston tai Vantaan kaupungin viranomaismääräykset rajoittavat harjoitusten järjestämistä tietyllä aikavälillä. Kevään 2022 korvaavat harjoitukset järjestetään KuusU:n voimistelutilassa Hakunilan kalliosuojassa.  

Mikäli koronatilanteen vuoksi kaikkia kevätkauden 2022 harjoituksia ei pystyttäisi järjestämään 18.6.2022 mennessä esimerkiksi viranomaismääräysten vuoksi, palautamme osuuden kausimaksusta. Palautettava osuus vastaa niitä harjoituksia, joille ei ole pystytty järjestämään korvaavia harjoituksia voimistelutiloissamme. Mahdollinen kausimaksun palautus suoritetaan ensisijaisesti alennuksella seuraavan kauden kausimaksusta. Voimistelijat, jotka eivät jatka seurassa kevätkaudella 2022, saavat kausimaksun palautuksen tilisiirtona pyytämällä sitä erikseen. Seuran jäsenmaksua (20€/vuosi) ei palauteta. Mikäli voimistelija jää kauden aikana pois yksittäisistä harjoituksista esimerkiksi sairastumisen tai perheen loman vuoksi, emme järjestä korvaavia harjoituksia tai palauta kausimaksua kyseisten harjoitusten osalta. 

Jos korvauskäytännöistä tai ilmoittautumisista herää kysymyksiä, lisätietoja saa osoitteesta info(at)kuusikonurheilijat.fi

Koronaepidemian tuomasta epävarmuudesta huolimatta uskomme että saamme järjestettyä onnistuneen kevätkauden ja pystymme tuottamaan urheilijoillemme iloa ja oppimisen elämyksiä telinevoimistelun parissa! 

Ystävällisin terveisin,

Kuusikon Urheilijat